‘Tüm halkımızı sandıklara ve iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz’

DEM Parti Dersim İl Eşbaşkanı Özcan Gürtaş, asimilasyon ve özel savaş politikalarına karşı halkı sandıkları korumaya ve sahiplenmeye çağırdı.

YEREL SEÇİMLER

Kurdistan ve Türkiye kentlerinde gerçekleştirilecek yerel seçimlere saatler kalırken, bugün final etkinliği olarak birçok kentte konvoylarla gösterileri düzenleniyor. Seçim günü için en önemli konulardan biri AKP ve MHP iktidarının oy hırsızlığına karşı sandıkların güvenliğinin sağlanması.

DEM Parti Dersim İl Eşbaşkanı Özcan Gürtaş, yoğun bir seçim çalışmasını geride bıraktıklarını belirterek, “Ön seçim süreciyle başlayan bir sürecimiz ve devam eden ittifak görüşmelerimiz vardı. O nedenle Dersim’de seçim çalışmalarımız biraz geç başladı. İttifak netleşince bizler de büyük bir tempoyla önce ön seçimle adaylarımızı belirledik, ardından da çalışmalarımıza başladık. Özellikle son 20 gündür Dersim halkının ittifaka karşı olan ilgisi belirgin bir şekilde açığa çıktı. Sandıklardan çıkacak sonuca dönük hiçbir kuşkumuz yok. Dersim halkının kazanacağı bir sonuç olacaktır. DEM Parti’nin kazanmasına yalnızca bir belediyeyi bir koltuğu kazanmak olarak bakmıyoruz. En önemlisi de bu. Dersim’e yönelik yürütülen asimilasyon ve özel savaş politikalarına karşı Dersim halkının kazanması olarak bakıyoruz” diye konuştu.

DERSİM HALKI KİRLİ OYUNLARA CEVABINI VERECEKTİR

Gürtaş, HüdaPar adayının “Ben Alevi halkını da temsil ediyorum” sözlerine de değinerek, bu sözlerin basit seçim stratejisi olarak ele alınmaması gerektiğinin altını çizdi. Gürtaş, “Bu, Dersim halkına bir yönüyle hakaret etmektir. Tek Alevi kenti olan Dersim’de çıkıp bunları söylemeleri masumca ele alınmamalıdır. Biz Hüdapar’ın geçmişini bilen bir toplumuz. Biz bu kontraların Kürtlere, solculara dönük cinayetlerini, işkencelerini çok iyi biliyoruz. Bu Alevi halkına hakarettir. Çünkü Aleviliğin Hüdapar’la örtüşeceği tek bir noktası yoktur. Hiçbir konuda ortaklaşacağı bir nokta yoktur. Biz bir cinayet, işkence örgütüyle Alevilerin adının yan yana anılmasını hakaret olarak değerlendiriyoruz. Aynı zamanda bu söylemi bir tehdit algısı olarak da değerlendiriyoruz. Kentinize geldik, sokağınıza geldik, meydanınıza geldik yarın da evinize geleceğiz tehdididir bu. Seçimi alırsak evinize de gireriz, diyorlar. Sadece Hüdapar açısından değil iktidar açısından da bu böyledir. Bunu Hüdapar’a söyletenin iktidar olduğunu da biliyoruz. Ama Dersim halkı hem gerici güçlere hem Hüdapar’a hem de bu kirli oyunun içinde olan herkese Pazar günü gereken cevabı verecektir” ifadesini kullandı.

AMAÇ DERSİM KİMLİĞİNİ KORUMAKTIR

Bu seçimin yalnızca bir belediyeyi kazanma seçimi olmadığını söyleyen Gürtaş, “Salt belediye kazanma seçimi olarak ele alırsak olayın bütününü, yüz yıllık inkarı, asimilasyonu, Alevi inancının yok sayılmasını görmezden geliriz. İttifak Dersim’de kaybederse, Dersim’in 5 yılını kaybedeceğimiz anlamına gelir. 5 yıllık süreç Dersim için büyük bir yıkım olur. Türkiye’nin en fazla göç veren ilidir Dersim. Seçim sonuçları Dersim’in demografik yapısını değiştirir. O nedenle sadece bir belediyeyi kazanmak değil bu seçimin amacı. Bu seçimin amacı Dersim’i kazanmaktır. Dersim’i kaybetmemektir. Dersim’in tarihten gelen kimliğini korumaktır amacımız. Bizim bu seçime verdiğimiz önem budur. Ben Dersim toplumunun vicdanlı olduğunu, değerlerine ve inancına sahip çıkacağına olan inancım tamdır. Sizin aracılığınızla tüm Dersim halkına sandığa gelip oy kullanmaları çağrımızı yineliyoruz. Tüm Dersim halkı gelecekleri için, bu kadim tarihe sahip çıkmak için oylarını DEM Parti’ye, demokrasi ittifakına vermelilerdir. Tüm halkımız sandıklara, demokrasiye, iradesine sahip çıkmalıdır” dedi.